skip to Main Content

Langer vers

Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten. Voor een versheid- en kwaliteitsgarantie dient u deze adviezen goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.

Ongebrande en onbewerkte producten bewaren

Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijvoorbeeld een plastic bewaardoosje, koel en donker (niet in de koelkast)te bewaren. Zo is de kans op kwaliteitsachteruitgang (het naar buiten treden van de olie) minimaal. U kunt de producten op deze manier tot een half jaar echt lekker houden.

Gebrande noten, pinda’s en mixen bewaren

Wij verpakken de producten luchtdicht. Er mag te allen tijde geen lucht bij komen. Luchtdicht afgesloten blijven de gebrande noten ten minste 6 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Bederf is bijna onmogelijk, het kan hooguit zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten behoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Gedroogde zuidvruchten bewaren

Deze bewaart u bij voorkeur gekoeld, goed afgesloten, maar niet in de koelkast want dan heeft u kans dat de zuidvruchten uitdrogen.

Chocolade producten

Bewaart u deze op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.

Back To Top